Kindergroep


 

 Toneel Op Stelten bestaat uit drie groepen voor verschillende leeftijden. De kindergroep is de jongste groep van deze toneelvereniging. Binnen deze groep kunnen kinderen vanaf 7 jaar kennis maken met toneel spelen, muziek, musical en theater.

 

De kindergroep is bedoeld voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Elke dinsdag repeteert de groep van 17.30 tot 19.00 in de theaterzaal van Hof 88 in Almelo.

 

Naast veel oefening, spelletjes en opdrachten met betrekking tot toneel spelen, werken we elk seizoen aan een echte musical. Samen gaan we die instuderen en uiteindelijk uitvoeren voor een volle zaal. Daarbij komen natuurlijk het licht, geluid, kostuums en decor om het compleet te maken.

 

Vrij toneel

Naast het werken aan de musical, doen we ook regelmatig oefeningen die alles te maken hebben met toneelspelen. Het uitbeelden van emoties, bewegen, rollenspelen, dansen op muziek, improvisatie, concentratie oefeningen, gebruik maken van attributen, individuele en gezamenlijke opdrachten zijn allemaal voorbeelden van wat we zoal doen tijdens 'vrij toneel'.