Begeleiding


KINDERGROEP

Tessa Strijtveen was 6 jaar toen ze via een advertentie in de krant bij Toneel Op Stelten terecht kwam. Na jarenlang zelf spelen in de kinder- en jeugdgroep, is ze voor de groep gaan staan. Daar heeft ze het stokje overgenomen van Arie en Ine Molenaar. Tessa is al zo'n 18 jaar de enthousiaste begeleider van de kindergroep. Sinds 1994 een avondje toneelspelen op dinsdag. Het is niet meer weg te denken voor Tessa. Elke week op dinsdag bij theater Hof88 binnenlopen voelt als thuiskomen. "Het is prachtig om met kinderen zo creatief te kunnen werken. Theater is durven, doen en beleven." In het dagelijks leven heeft Tessa jarenlang in de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt als sociotherapeut en gezinsbehandelaar. Sinds 2021 is ze werkzaam als docent binnen het MBO, waar ze onder andere dramalessen verzorgd.

 


JEUGDGROEP

Joke Lekkerkerker is sinds 2014 begonnen met de begeleiding van de jeugdgroep. Joke is verknocht aan het toneel. Ze zit al jarenlang in het vak. "Of je nu speelt in een productie, cabaret maakt, zingt, dans of acteert in een musical... Het is allemaal theater. Theater is één van de oudste vormen van kunst en tegelijkertijd modern en springlevend." Via o.a. theatergroep LukRaak en Het Punt in Vroomshoop, geeft Joke lessen. Kinderen, tieners, jongeren en ook aan volwassenen. En nu dus ook aan de jeugdgroep bij Toneel Op Stelten. Om ze alle facetten van het theatervak onder de knie te laten krijgen.


JONGERENGROEP

 

De groep wordt al meer dan 20 jaar begeleid door Jos Brummelhuis. Jos heeft een jarenlange geschiedenis bij TOS die zo'n 35 jaar geleden begon als speler. In 1984 was hij 1 van de initiatiefnemers om TOS met een jongerengroep uit te breiden en werd hij ook (toen jeugd)voorzitter van de vereniging. Na het spelen in de jongerengroep bleef hij als begeleider van de groep doorgaan. Nog steeds is Jos voorzitter bij TOS. In 1991-1992 volgde Jos de basisopleiding aan de faculteit theater & drama van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Jos is inmiddels gecertificeerd amateurregisseur. Sinds 2011 is hij als professional in de theaterwereld begonnen en heeft hij zijn eigen bedrijfje gestart: JOS maakt theater. 


ACHTER DE SCHERMEN...

 

Bij de voorstellingen, (generale) repetities en andere activiteiten zijn we altijd ontzettend blij en dankbaar met de inzet van vrijwilligers en stagiaires. Er komt heel wat bij kijken om een voorstelling voor te bereiden en uit te voeren. Van de allereerste inspiratie tot het decor en de kaartverkoop. Achter de schermen worden we bijvoorbeeld geholpen bij de schmink, kostuums, decorbouw, souffleren, licht, geluid en techniek. Vele handen maken licht werk!

 

Interesse? Neem eens contact op: info@toneelopstelten.nl