SEIZOEN 2013-2014

Dit jaar heeft de kindergroep een flink aantal leden. Maarliefst 25 kinderen staan in oktober 2013 te trappelen om te beginnen met een echte musical. Dat vraagt om een vrolijke musical die geschikt is voor grote groepen kinderen. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor een musical van uitgeverij "Rep en Roer". Een vrolijke musical genaamd Paniek in de Snoepfabriek!

Het verhaal:

Lolly Suikerspin, de directrice van de snoepfabriek Suikerspin B.V., doet goede zaken. In het hele land wordt ontzettend veel snoep gegeten. Ook door de mensen die dagelijks op het pleintje voor de snoepfabriek neerstrijken: zakenmensen, bejaarden en zwervers. Ze snoepen de hele dag door. Ondertussen beklagen ze zich over hun leven, dat te druk is of juist te saai. "Was er maar een snoepje, waarmee ik alles kan krijgen wat ik wil.", verzuchten ze.
 
Lolly Suikerspin overweegt twee verdiepingen op de snoepfabriek te laten zetten, maar daar wordt hevig tegen geprotesteerd door haar buurman Peer de Groenteboer en zijn vrienden.
 
Dan wordt opeens haar dochter Candy ziek van alle snoepjes die ze dagelijks moet testen van haar moeder. Lolly ziet zich genoodzaakt aan te kloppen bij Peer de groenteboer, om fruit te kopen. Wat niemand ooit had kunnen vermoeden, gebeurt: Peer en Lolly worden verliefd.
 
Ze zijn dol op elkaar en ze besluiten samen Groen Snoep te gaan produceren. Volgens Peer snoep zonder suiker, volgens Lolly snoep met suiker en groente, maar dat weten ze niet van elkaar. Ook de snoepmakers raken in verwarring over wat de ingrediënten moeten zijn van het Groene Snoep. Daardoor komt er onbedoeld een nogal vreemd ingrediënt in het Groene Snoep terecht…
 
Als de mensen op het pleintje het Groene Snoep eten, blijkt dat ze opeens heel goed kunnen wat ze altijd al hadden gewild: het plein is vol met dansende bejaarden, rappende zakenmensen en jonglerende zwervers. Maar helaas zijn er ook vreemde bijwerkingen…
 
Hoe dit afloopt, beleef je in PANIEK IN DE SNOEPFABRIEK. Een musical over het verlangen om iets bijzonders te kunnen en geloven in jezelf!

 

-------
Regie: Tessa Strijtveen met ondersteuning van Judith Staal.